Deputatul UDMR de Covasna Antal Arpad Andras, de profesie sociolog, considera ca daca maghiarii s-ar prezenta la alegeri in numar mare, ar fi sanse ca atat candidatii Uniunii, cat si independentul Tokes Laszlo sa intre in Parlamentul European. Deputa
Deputatul UDMR de Covasna Antal Arpad Andras, de profesie sociolog, considera ca daca maghiarii s-ar prezenta la alegeri in numar mare, ar fi sanse ca atat candidatii Uniunii, cat si independentul Tokes Laszlo sa intre in Parlamentul European. Deputatul Arpad Andras a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca cel mai important aspect in ceea ce priveste alegerile pentru PE este ca toti maghiarii care se prezinta la scrutin sa-si exprime valabil votul deoarece, in opinia sa, exista riscul ca multi maghiari sa puna stampila atat pe candidatii UDMR, cat si pe candidatul independent Tokes Laszlo, informeaza Mediafax.
Antal Arpad sustine ca este foarte important sa nu se piarda niciun vot al maghiarilor, deoarece daca romanii se vor prezenta la vot intr-un numar redus si daca vor exista cu 30 la suta mai multe voturi exprimate din partea electoratului maghiar, exista posibilitatea ca atat candidatii gruparii conduse de Marko Bela, cat si episcopul Tokes sa castige mandate in PE. In opinia politicianului, este in interesul comunitatii maghiare din Transilvania ca in PE sa ajunga atat Tokes, cat si UDMR, pentru ca astfel "se vor deschide caile in vederea unitatii maghiarilor". El a declarat ca din aceste considerente a fost prezent si la manifestarile lui Tokes Laszlo si Orban Viktor in judetul Covasna, dar a participat si la campania de la Targu Mures si a fost alaturi de candidatii UDMR Frunda Gyorgy si Sogor Csaba. In opinia deputatului, politicienii maghiari sunt cinstiti, doar daca recunosc ca au gresit cand au creat aceasta situatie, respectiv lipsa unei liste comune a candidatilor, insa in opinia sa greselile politicienilor pot fi reparate acum de electoratul maghiar, care poate reface sansele unei colaborari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.