Lansat in 1946, 'The best years of our lives>> ('Cei mai frumosi ani ai vietii noastre>>) este un film despre greutatile intampinate de fostii combatanti in al Doilea Razboi Mondial la intoarcerea acasa. Castigator a sapte premii Oscar, filmul poate
Lansat in 1946, 'The best years of our lives>> ('Cei mai frumosi ani ai vietii noastre>>) este un film despre greutatile intampinate de fostii combatanti in al Doilea Razboi Mondial la intoarcerea acasa. Castigator a sapte premii Oscar, filmul poate fi notat astazi pe www.gardianul.ro, clasåndu-l in topul 50 al celor mai bune filme din toate timpurile.

„Cei mai frumosi ani ai vietii noastre“ a fost filmul unei ambitii personale. Producatorul Samuel Goldwyn a fost profund impresionat de un articol aparut in presa vremii despre dificultatile de adaptare ale soldatilor intorsi acasa dupa terminarea razboiului. Filmul ilustreaza aceasta stare de fapt prin povestea a trei soldati, de varste si proveniente sociale diferite, care se cunosc in tren, intorcandu-se acasa. Ei sunt Al (Frederich March), Fred (Dana Andrews) si Homer (Harold Russell). Al a fost in civilie ofiter de credite la o banca. Om intre doua varste, are nevasta si copiii adulti. La intoarcerea acasa, afla ca a fost promovat vicepresedinte al bancii, sefii s ai vazand in ispravile sale de glorie un capital de imagine pentru banca pe care ar fi pacat sa nu-l exploateze. Pe de alta parte, oricat de vice-presedinte ar fi devenit, Al abia poate acorda un credit unui fost tovaras de arme. Cam asta ar fi parerea bancii despre solvabilitatea „eroilor neamului“. Fred, pe de alta parte, servea sucuri intr-un mic magazin. Inainte sa plece pe front, s-a insurat in pripa cu o tipa frumoasa si tare usuratica, care acum nu prea mai are chef sa fie doar nevasta de „baiat care serveste sucuri intr-un mic magazin“. Asa ca-l insala cat cuprinde, pana cand acesta, satul, divorteaza. Cel mai nefericit este probabil Homer, care, in timp ce servea in marina, si-a pierdul ambele brate din cauza arsurilor. Intors acasa, el se hotaraste sa divorteze de sotie, nedorind sa fie o povara pentru ea.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.