Dimineata, ora 07.40- 08.00. Trafic foarte aglomerat. Ma trezesc si decid sa merg pe jos ca in fiecare dimineata pentru a evita aglomeratia din RATB. Cobor in fata blocului si o iau pe Strada Sibiu, dinspre drumul Tabderei spre Bd Timisoara.

Ajung la benzinarie si vad trotuarul plin de masini "grabite". Imi fac loc si imi continui drumul. La un moment dat sunt claxonat, cel din spate imi taie cumva fata, mai sa ma calce pe picior, deschide usa si incepe sa ma injure ca nu ii fac loc sa treaca, ca el se grabeste...etc... , ii fac referire la bunul simt, el isi baga ceva... eu imi continui drumul prin noroiul facut de masini pe trotuar.

Ajung la Iuliu Maniu si imi continui drumul pe Vasile Milea spre Regie. Cum trec de Latin Efe Dacia... acelasi lucru: soferii nu mai aveau loc nici pe contrasens si se urcau pe trotuar; m-am facut ca nu vad, ca sa nu imi stric inceputul de zi si am continuat pana la destinatie.

intreb Politia, cu toata seriozitatea si fara nici un fel de ironie: ipotetic vorbind: ar fi de condamnat un pieton oarecare, sa zicem, care face acelasi traseu ca si mine, zilnic, ajunge la capatul rabdarilor si isi ia dimineata de acasa o bata sau un baston telescopic si ii da o lectie dureroasa unui sofer grabit? ... Sau altor 2 sau 3 care incalca si mica bucatica de trotuar, plina de baltoace cand ploua,sparta de muncitorii de gaze, apa...etc din luna in luna???!?! ...Sau pietonul ar trebui sa se gandeasca serios sa isi cumpere elicopter?!?!

Multumesc pentru timpul acordat citiri
Adrian, pieton zi de zi.