Materie prima. Sotul Mihaelei Cernea de la Class reproduce, cu litere aurite, texte din cantecele lui Nicolae Guta, Adi Minune si Florin Maimuta Un tanar pictor bucurestean s-a inspirat pentru realizarea lucrarilor sale dintr-o tema pe cat de actual
Materie prima. Sotul Mihaelei Cernea de la Class reproduce, cu litere aurite, texte din cantecele lui Nicolae Guta, Adi Minune si Florin Maimuta Un tanar pictor bucurestean s-a inspirat pentru realizarea lucrarilor sale dintr-o tema pe cat de actuala, pe atat de controversata: manelele. Costin Craioveanu, sotul Mihaelei Cernea de la formatia Class, a realizat 15 tablouri care reproduc in relief pasaje din cantece de petrecere celebre. Literele unor versuri imortalizate pe panza sunt poleite cu foita de aur, iar pentru un tablou a folosit si cateva bancnote de un dolar. Ideea acestei inedite colectii de picturi i-a venit in timp ce se afla la volan, in trafic. "Eram flancat de doua masini din care rasunau, la volum maxim, manele. Atunci mi-a trecut prin minte sa fac aceste tablouri", ne-a spus tanarul. Costin s-a "documentat" pe internet, de unde a si luat versurile unor manele de top interpretate de Nicolae Guta, Adi Minune si Florin Maimuta. "Am si eu o pasiune, sa bat cat mai multa lume", "Pumnii mei nu are minte", "Dusmanii-mi poarta pica, dar n-au valoarea mea", "Milion plus milion face multe milioane" sau "Suna telefoanele ca dracii, vine milioanele cu sacii" sunt numai cateva dintre versurile care fac subiectul tablourilor semnate de artist. "Cel cu pumnii i l-am dedicat lui Mailat, iar pe cel cu telefoanele vreau sa i-l fac cadou lui Nicolae Guta", ne-a spus Costin, care a vandut deja doua "tablouri-manele" cu cate 700 de euro bucata. Picturile sunt expuse la restaurantul actorului Florin Calinescu, un bun prieten al artistului.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.