Granita dintre Romania si Ungaria va fi mai bine pazita din decembrie, cand tara vecina va intra in spatiul Schengen. Odata cu Ungaria, vor adera la Schengen Republica Ceha, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Slovenia si Slovacia, care s-au
Granita dintre Romania si Ungaria va fi mai bine pazita din decembrie, cand tara vecina va intra in spatiul Schengen. Odata cu Ungaria, vor adera la Schengen Republica Ceha, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Slovenia si Slovacia, care s-au pregatit 3 ani, pentru a-si aduce controlul la standardele necesare, transmite Realitatea TV.

Controlul la frontierele terestre cu spatiul Schengen va fi desfiintat la 21 decembrie, iar controlul la aeroporturi din martie, anul viitor. Pentru a putea adera la Schengen, tarile membre trebuie sa demonstreze ca frontierele cu statele din afara spatiului Schengen sunt foarte bine pazite.

Deoarece in interiorul spatiului Schengen nu exista controale la frontiere intre tarile membre, frontierele externe sunt pazite foarte strict, caci o persoana care a intrat in Ungaria se poate deplasa in intregul spatiu Schengen, fara sa mai fie controlata.

Toate tarile vechi ale Uniunii sunt in spatiul Schengen, cu exceptia Marii Britanii si a Irlandei. In plus, doua tari nordice, care nu sunt in Uniunea europeana, Islanda si Norvegia, au aderat la Schengen. Romania spera sa fie primita in spatiul Schengen in 2010.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.