Romania si cei mai apropiati aliati - Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, plus Australia. Asa va arata, incepand de anul viitor, prezenta trupelor in zona de centru-sud a Irakului, dupa ce Polonia a anuntat sambata ca isi va retrage, in 2008,
Romania si cei mai apropiati aliati - Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, plus Australia. Asa va arata, incepand de anul viitor, prezenta trupelor in zona de centru-sud a Irakului, dupa ce Polonia a anuntat sambata ca isi va retrage, in 2008, cei 900 de militari.

Retragerea soldatilor din Irak a fost una dintre principalele teme de campanie pentru liberalul Donald Tusk, cel care a devenit premier al Poloniei, si care acum isi onoreaza promisiunile electorale.

O alta tara care se afla in zona de actiune a militarilor romani, Marea Britanie, a anuntat de curand ca, incepand de anul viitor, va mentine in sud-estul Irakului numai 2.500 din cei 7.000 de militari. Raman, insa, trupele din Australia, 820, si El Salvador, 300 la numar.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.