Cotidianul "Il Secolo XIX", cel care a publicat informatia ca pe teritoriul Romaniei ar exista tabere de antrenament pentru teroristi islamici, a recunoscut oficial ca site-ul lui a fost victima unui atac al hackerilor. Incepand de joi seara, public
Cotidianul "Il Secolo XIX", cel care a publicat informatia ca pe teritoriul Romaniei ar exista tabere de antrenament pentru teroristi islamici, a recunoscut oficial ca site-ul lui a fost victima unui atac al hackerilor. Incepand de joi seara, publicatia italiana on-line nu a mai putut fi accesata, pana vineri dupa orele pranzului. Inainte ca site-ul italian sa pice, comentariile la stirea potrivit careia in Romania ar exista baze de antrenament Al Qaida prefigurau un adevarat scandal. Majoritatea mesajelor, venite de la romani, ii acuzau pe italieni de discriminare si de organizare a unei adevarate campanii impotriva lor. In paralel, pe mai multe site-uri romanesti au aparut mesaje prin care hackeri cu pseudonimele Biosock, Casper sau Hygh isi "dadeau intalnire" pe serverul publicatiei respective, sa le faca ziarul "varza". Totusi, cei de la "Il Secolo XIX", au sustinut ca "sistemul informatic a fost atacat de un hacker coreean". Piratii calculatoarelor din Romania isi rad insa in barba: pentru un profesionist, este relativ usor de mascat tara din care provine atacul virtual.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.