Cainele este considerat de majoritatea iubitorilor de animale cel mai bun prieten al omului. De aceea acesta trebuie sa fie educat si dresat corespunzator cerintelor stapanului. Predresajul trebuie facut inca de la 3-4 luni pentru ca puiul sa se fami
Cainele este considerat de majoritatea iubitorilor de animale cel mai bun prieten al omului. De aceea acesta trebuie sa fie educat si dresat corespunzator cerintelor stapanului. Predresajul trebuie facut inca de la 3-4 luni pentru ca puiul sa se familiarizeze mai repede cu comenzile. Dupa varsta de 9-10 luni se poate face dresajul propriu-zis de catre stapan, dresor, sau cel mai indicat de stapan si de dresor. Rabdarea este necesara in aceasta activitate, conteaza foarte mult preluarea cainelui de la instructor pentru ca e posibil ca animalul sa asculte numai comenzile date de acesta. Totul trebuie sa inceapa cu o joaca, nu trebuie lucrat mai mult de 15 minute pe zi cu patrupedul. Bataia nu este o metoda de a educa, se lucreaza prin recompense si incurajari pentru ca animalul sa inteleaga daca a facut bine sau nu. Un dresaj dureaza aproximativ 1-2 luni, durata depinzand de caracterul catelului. Metodele moderne se bazeaza pe motivarea, stimularea si exploatarea calitatilor cainelui.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.