Administratia Nationala de Meteorologie a emis, sambata, o noua avertizare de cod galben de vant si frig, care vizeaza 20 de judete din sudul tarii. Avertizarea intra in vigoare sambata noaptea, la ora 00.00, si dureaza pana duminica noapte, la aceea
Administratia Nationala de Meteorologie a emis, sambata, o noua avertizare de cod galben de vant si frig, care vizeaza 20 de judete din sudul tarii. Avertizarea intra in vigoare sambata noaptea, la ora 00.00, si dureaza pana duminica noapte, la aceeasi ora.

Din cauza unui val ciclonic rece, valorile din termometre vor cobori foarte mult, fiind prevazute temperaturi de pana la -10 grade in Transilvania. Potrivit meteorologilor, in jumatatea sudica a Romaniei, viteza vantului se va intensifica pana la 60 - 80 de kilometri/ora. Exista tendinte de transformare a ploii in lapovita si ninsoare in special in zonele de deal si de munte.

Judetele vizate de codul galben sunt Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea, Olt, Arges, Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Ilfov si municipiul Bucuresti, Prahova, Buzau, Ialomita, Calarasi, Constanta, Tulcea, Galati, Vrancea si Braila.

In intervalul 18 noiembrie- 20 noiembrie vremea va fi rece in sudul, centrul si estul tarii. In jumatatea sudica a teritoriului, pe arii extinse vor fi precipitatii, la inceput predominant sub forma de ploaie, care se vor transforma in lapovita si ninsoare, indeosebi in zonele deluroase si montane. Cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat 40-50 l/mp in 24 de ore, cu deosebire in Oltenie, in Muntii Banatului si in Carpatii Meridionali.

Codul meteorologic galben vizeaza fenomene care sunt obisnuite pentru zona respectiva, dar care temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati si implica, de asemenea, un risc de cresteri de debite si niveluri.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.