Dezvaluiri. Fostul consilier prezidential si sef al SIE, Claudiu Saftoiu, trage cu AG-ul in presedinte, in cel mai sensibil punct al acestuia, exact cand Basescu se agita mai tare pentru a-si trage in sus partidele de casa Intr-un articol publicat i
Dezvaluiri. Fostul consilier prezidential si sef al SIE, Claudiu Saftoiu, trage cu AG-ul in presedinte, in cel mai sensibil punct al acestuia, exact cand Basescu se agita mai tare pentru a-si trage in sus partidele de casa Intr-un articol publicat ieri in "Jurnalul national", Saftoiu dezvaluie culisele demisiei sale din primavara, acuzandu-l, voalat, pe presedinte ca protejeaza ilegalitatile serviciilor secrete. Reamintim pe scurt: in primavara, audiat de o comisie parlamentara, Saftoiu declara ca SIE detine tehnica proprie necesara interceptarilor convorbirilor telefonice, aspect interzis de lege, singurul serviciu cu atributii in acest sens fiind SRI. Mai mult, Saftoiu a declarat ca interceptarile convorbirilor telefonice au fost efectuate cu acordul expres al procurorului general, acest lucru fiind interzis, pentru inregistrarea convorbirilor fiind necesare mandate emise de un judecator. In urma scandalului, el a trebuit sa demisioneze. In articolul de ieri, insa, Saftoiu face afirmatii socante despre declaratiile sale de atunci: "Atentie! Ulterior au fost confirmate cu varf si indesat ca fiind adevarate si obligatoriu de aflat de multa lume interesata". Altfel spus, Saftoiu reafirma cu tarie ca SIE face interceptari ilegale ale romanilor. El mai scrie ca i-a propus presedintelui, pentru stingerea scandalului "sa initiem un demers referitor la reformarea serviciilor de informatii romanesti, cat priveste interceptarile legale desfasurate de entitatile nationale de informatii. Stiti bine: in Europa exista permanent o discutie serioasa despre interceptarile ilegale, care ajunge mereu pe prima pagina. Pentru ca priveste libertatea cetatenilor protejati de institutiile nationale de securitate. Noi chiar trebuie sa facem ceva. Aici, la noi. Si putem! In folosul cetatenilor si spre protejarea lor in primul rand". In traducere, el i-a cerut presedintelui stoparea acestor practici ilegale ale serviciilor secrete autohtone. In caz ca propunerea sa nu era acceptata, Saftoiu isi oferea si demisia. Basescu a ales demisia fara ezitare, preferand sa acopere pe mai departe ilegalitatile SIE. Pentru a sublinia legaturile oculte ale lui Basescu cu serviciile, Saftoiu nu uita sa aminteasca si aducerea in PD a lui Magureanu, intrebandu-l, retoric, pe presedinte, in finalul materialului: "Dumneavoastra ori sunteti cu romanii, ori cu rusii, ori cu americanii?".


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.