Fondul ONU pentru Populatie, UNFPA, a atras atentia asupra declinului demografic din Romania. Organizatia a semnalat efectele nefaste ale acestui fenomen, atat in sistemul de invatamant universitar, cat si pe piata muncii. Din cauza migratiei extern
Fondul ONU pentru Populatie, UNFPA, a atras atentia asupra declinului demografic din Romania. Organizatia a semnalat efectele nefaste ale acestui fenomen, atat in sistemul de invatamant universitar, cat si pe piata muncii. Din cauza migratiei externe ridicate, tara noastra inregistreaza un deficit de 150.000 de muncitori pentru acoperirea cererii de forta de munca. Sectoarele cele mai afectate sunt constructiile, industria textila, alimentara, a lemnului si cea a mobilei. UNFPA propune, ca solutii, calificarea si recalificarea fortei de munca disponibile, in special a femeilor din mediul rural, avand in vedere ca 25% din populatia feminina este neocupata. Totodata, UNFPA sustine incurajarea pensionarilor sa lucreze in regim partial.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.