Primarul municipiului timisoara, Gheorghe Ciuhandu, este bun de plata, dupa ce a refuzat sa se supuna deciziei instantei de judecata in procesul care i-a fost intentat de jurnalistul Malin Bot, caruia i-a fost ridicata acreditarea la  municipali
Primarul municipiului timisoara, Gheorghe Ciuhandu, este bun de plata, dupa ce a refuzat sa se supuna deciziei instantei de judecata in procesul care i-a fost intentat de jurnalistul Malin Bot, caruia i-a fost ridicata acreditarea la municipalitatea timiseana.
"Edilul va fi nevoit sa plateasca suma de 15.000 de lei, onorariu pentru executarea silita, intrucat nu a aplicat imediat decizia instantei", a declarat avocatul jurnalistului, Florin Kovacs. Acesta a mai afirmat ca "banii vor fi suportati din bugetul local, dupa care Curtea de Conturi l-ar putea obliga pe Ciuhandu sa acopere el, din buzunarul propriu, aceasta cheltuiala facuta pe spatele timisorenilor, fiind evidenta consecinta abuzului sau, sanctionata deja de justitie". La randul sau, ziaristul Malin Bot a precizat ca "Gheorghe Ciuhandu a fost somat de executorul judecatoresc Gheorghe Milici, prin lipirea unei somatii publice pe usa biroului sau, pentru a respecta intocmai si de urgenta decizia instantei, in caz contrar urmand sa intre sub incidenta articolului din Codul Penal care incrimineaza ca infractiune nerespectarea hotararilor judecatoresti".
Pe de alta parte, Primaria Timisoara, prin purtatorul sau de cuvant, Flavius Boncea, sustine ca procesul nu este inca finalizat definitiv, iar acreditarea i-a fost eliberata ziaristului inca din 1 noiembrie 2007, mai exact la doua zile de la decizia instantei. "Intr-adevar, a venit o scrisoare, prin posta, de la executor, insa vom contesta suma respectiva intrucat acreditarea a fost imediat eliberata, asa cum a hotarat instanta", a declarat Flavius Boncea.
La 30 octombrie 2007, Tribunalul Timis a decis sa suspende dispozitia prin care primarul Gheorghe Ciuhandu i-a retras acreditarea si i-a interzis jurnalistului Malin Bot accesul in Primaria Timisoara si la conferintele de presa, dupa o serie de articole negative scrise de acesta la adresa municipalitatii.
Procesul dintre cei doi va continua pentru a se stabili valoarea daunelor morale pe care primarul ar putea sa le plateasca pentru gestul sau.
Bot mai spune ca Politia a demarat cercetari vizand comiterea infractiunii de abuz in serviciu in cazul primarului Timisoarei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.