Un manifest remis ieri presei de cativa membri ai Senatului Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB) il acuza direct pe presedintele Colegiului Academic al acestei institutii, profesorul univ. dr. Andrei Marga, de imixtiuni in procedura de alegere a viitor
Un manifest remis ieri presei de cativa membri ai Senatului Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB) il acuza direct pe presedintele Colegiului Academic al acestei institutii, profesorul univ. dr. Andrei Marga, de imixtiuni in procedura de alegere a viitorului rector.
Potrivit membrilor Senatului, care au cerut ca anonimatul sa le fie pastrat, conducerea Universitatii "Babes-Bolyai" ar incerca sa mituiasca mai multi studenti care fac parte din Senatul institutiei, pentru a vota in favoarea candidatului sustinut de Marga. Comunicatul protestatarilor mai mentioneaza ca mai multe facultati, printre care sunt nominalizate cele de Istorie, Matematica si Litere, ar avea un numar de senatori mai mic decat cel prevazut de metodologia decisa chiar de UBB in cazul alegerilor noului rector. Cele trei facultati mentionate sunt cunoscute pentru adoptarea unor pozitii critice la adresa lui Marga in anumite cazuri.
"Nu pot sa dau aceste declaratii cu numele meu, pentru ca oricine isi pronunta numele va fi automat exclus din Senat. Eu, spre exemplu, vreau sa candidez la functia de decan. Orice declaratie voi face in numele meu imi va compromite alegerea", a declarat pentru "Romania libera" unul dintre senatorii care critica actuala conducere a UBB. De-a lungul timpului, mai multe cadre didactice, printre care si fostul negociator-sef cu UE Vasile Puscas, fostul ministru al Educatiei Mircea Miclea si profesorul universitar Aurel Codoban au adoptat pozitii critice la adresa unor actiuni ale rectorului Nicolae Bocsan si ale lui Andrei Marga.
Contactata de "Romania libera", Cristina Nistor, purtatorul de cuvant al UBB, a declarat ca Universitatea a respectat intocmai metodologia pentru alegeri. "Universitatea nu comenteaza niste materiale neasumate si nesemnate de nimeni", a mai mentionat Nistor.
Alegerile pentru functia de rector al UBB ar urma sa aiba loc pe 30 decembrie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.