Actuala lege a publicitatii va fi inlocuita cu doua acte normative ce vor intra in vigoare pana la sfarsitul acestui an. Primul va fi implementat de Ministerul Economiei si Finantelor si se refera la publicitatea inselatoare si comparativa. Al

Actuala lege a publicitatii va fi inlocuita cu doua acte normative ce vor intra in vigoare pana la sfarsitul acestui an.

Primul va fi implementat de Ministerul Economiei si Finantelor si se refera la publicitatea inselatoare si comparativa. Al doilea act se refera la protectia consumatorilor si va fi inclus intr-o noua lege care este in curs de adoptare la Camera Deputatilor.

Actul normativ ce vizeaza publicitatea inselatoare si comparativa a fost initiat de Ministerul Economiei si Finantelor pentru a se alinia Directivei 2006/114/CE a Parlamentului European si a Consiliului Uniunii Europene privind publicitatea inselatoare. Dispozitiile legii se aplica in cazul materialelor si mesajelor publicitare, oricare ar fi mijlocul de comunicare cu exceptia publicitatii difuzate la radio si tv deoarece acestea se supun legii audiovizualului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.