>> Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a anuntat ca a fost semnat documentul pentru inceperea exproprierilor in interes public pentru construirea podului peste Dunare.

Stancu a precizat ca podul peste Duna
>> Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a anuntat ca a fost semnat documentul pentru inceperea exproprierilor in interes public pentru construirea podului peste Dunare.

Stancu a precizat ca podul peste Dunare, care va lega Braila de Tulcea, a fost declarat lucrare de utilitate publica, context in care se pot face exproprieri, in cazul proprietarilor terenurilor, care nu vor dori sa vanda. "Unii vor sa vanda, altii nu. Nu hotarasc eu pretul zonei, nici proprietarul, ci statul, la pretul pietei. Investitia asta e pentru toata lumea, e de utilitate publica. Am avut discutii cu oameni de afaceri din Franta, care ne vor vizita in perioada 21-29 noiembrie. Daca macar unul va fi interesat sa investeasca, este bine", a declarat Stancu. CJ Braila a infiintat o comisie de negociere, care se va ocupa de cumpararea a 52.000 mp de teren, situat in zona unde va fi amplasat podul si aflat in posesia unor proprietari privati, precum si de preluarea a inca 100.000 mp de la Consiliul Local Braila, penitenciar si Directia Silvica. Valoarea investitiei pentru podul suspendat peste Dunare este de aproape 318 milioane de euro, suma calculata la valoarea monedei euro din 18.02.2002, data la care a fost intocmit proiectul. Durata de realizare a investitiei este de 72 de luni, iar podul va avea patru benzi de circulatie, separate de o banda centrala prevazuta cu parapete de siguranta si trotuare cu latimea de 1,5 metri. Primele 24 luni sunt alocate organizarii si desfasurarii licitatiei, iar urmatoarele 48 de luni executiei podului principal, viaductelor de acces la pasaj peste calea ferata, podetelor peste canale de irigatie si desecarilor pentru drumul de racord la orasul tulcean Macin.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.