Procurorii DIICOT au finalizat controversatul dosar al fugii sirianului Omar Hayssam din tara. Armatorul navei Iman T, la bordul careia se presupune ca a plecat omul de afaceri, dar si cei doi frati ai lui Hayssam, Moukles si Mahmoud Omar sunt invinu
Procurorii DIICOT au finalizat controversatul dosar al fugii sirianului Omar Hayssam din tara. Armatorul navei Iman T, la bordul careia se presupune ca a plecat omul de afaceri, dar si cei doi frati ai lui Hayssam, Moukles si Mahmoud Omar sunt invinuiti de inlesnirea iesirii din tara a unei persoane suspecte de terorism, transmite Realitatea TV.

Procurorii DIICOT au inceput, miercuri, sa le prezinte materialul de urmarire penala. Anchetatorii sustin ca Omar Hayssam a plecat din portul Constanta, in dimineata de 30 iunie, spre Alexandria, Egipt, iar de acolo spre Siria. Calatoria a fost facuta la bordul navei Iman T, al carei armator este Moustafa Tartoussi. Potrivit procurorilor, Omar Hayssam a fost ajutat de fratii sai sa ajunga cu o masina in portul Constanta.

Traseul exact a fost reconstituit de anchetatori pe baza semnalului telefoanelor mobile folosite de cei trei. Desi este cautat international pentru terorism si a avut mai multe interventii la televiziune, sirianul nu a fost localizat. Familia sa, sotia si cei sapte copii, sunt de aproape doua luni in Siria.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.