Eficienta. Cele mai mari economii se pot face la frigidere si boilere In perioada iernii, multe persoane isi incalzesc locuinta cu radiatoare sau calorifere electrice. Folosirea acestora, dar si a altor aparate electrice si electrocasnice micsoreaza
Eficienta. Cele mai mari economii se pot face la frigidere si boilere In perioada iernii, multe persoane isi incalzesc locuinta cu radiatoare sau calorifere electrice. Folosirea acestora, dar si a altor aparate electrice si electrocasnice micsoreaza, insa, considerabil bugetul lunar. Adrian Dinu, electrician, ne-a spus cateva trucuri care va pot ajuta sa faceti economii substantiale la curent. Masinile de spalat cu bule de aer consuma mai putina energie electrica, fiindca folosesc numai apa rece. Mai mult, in functie de cum incalzesc apa pana la temperatura de fierbere, consumul de energie al oricarui tip de masina de spalat variaza de la simplu, la dublu sau chiar la triplu. Sunt recomandate masinile de spalat noi: consuma mai putin decat cele vechi si au programe de spalare de scurta durata. Pentru ca frigiderul sa nu mai inregistreze un consum ridicat de energie electrica, nu se monteaza foarte aproape de o sursa de caldura, iar locul in care se afla trebuie sa fie aerisit. Frigiderele vechi, fara termostat, sunt o adevarata paguba din punctul de vedere al consumului de energie. Boilerul electric, un consumator mare de energie, nu este recomandat decat daca este strict necesar. Daca, totusi, folositi unul, sunt indicate cele cu termostat, iar temperatura apei nu trebuie sa depaseasca 70o C. O temperatura mai mare decat aceasta presupune combinarea cu apa rece la utilizare si, implicit, un consum de curent mai mare. Sunt de preferat boilerele electrice cu acumulare de caldura. Este recomandat ca in camere sa existe mai multe surse luminoase, cu putere redusa, si sa folositi asa-numitele becuri economice. Astfel, consumul va fi mai mic decat daca folositi o singura sursa, de mare putere. Puteti alege aplice, lampi fluorescente, veioze si neoane. Radiatoarele, aerotermele si caloriferele electrice consuma foarte mult curent electric, de aceea este bine sa le folositi rar, numai in cazul in care nu aveti alta varianta la indemana.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.