De teama sa nu piarda alocatia primita de la stat, unii parinti care au copii cu deficiente mari de vedere refuza sa-i opereze. Situatia a fost adusa in discutie de lucratorii sociali din judetul Galati, care s-au aratat revol­tati de atitudinea
De teama sa nu piarda alocatia primita de la stat, unii parinti care au copii cu deficiente mari de vedere refuza sa-i opereze. Situatia a fost adusa in discutie de lucratorii sociali din judetul Galati, care s-au aratat revol­tati de atitudinea acestor parinti.
Presedintele Asociatiei Ne­vazatorilor, Radu Ruba, sustine ca situatia poate fi generalizata la nivelul intregii tari. El a semnalat un caz mai grav in judetul Dolj, unde o familie nu si-a programat copilul la tratamentul oftalmologic pentru a nu-i fi refuzata indemnizatia de asistent personal de la pri­marie. Radu Ruba este de parere ca aceste lucruri sunt posibile din cauza ca legea este permisiva. "Parintii ar trebui obligati de lege sa-si trimita copiii la tratament pentru a primi aceasta indemnizatie lunara", spune el.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.