Ambasada britanica ia nota de comentariile facute astazi de ambasadorul american Nicholas F. Taubman pe tema amendamentelor propuse pentru Codul Penal si Codul de procedura penala, se arata intr-un comunicat al reprezentantei diplomatice a Marii Brit
Ambasada britanica ia nota de comentariile facute astazi de ambasadorul american Nicholas F. Taubman pe tema amendamentelor propuse pentru Codul Penal si Codul de procedura penala, se arata intr-un comunicat al reprezentantei diplomatice a Marii Britanii in Romania.

Guvernul britanic sprijina cu consecventa procesul de reforma din Romania, inclusiv in domeniul justitiei si afacerilor interne. Pe parcursul ultimului an, Marea Britanie a finantat proiecte bilaterale in valoare de 2 milioane de euro, asistand Romania in reforma justitiei, lupta impotriva coruptiei si a crimei organizate, securizarea granitelor si dezvoltarea administratiei locale, precizeaza comunicatul.

Credem ca mentinerea unui ritm sustinut al reformelor este vitala pentru a asigura succesul deplin al Romaniei, ca stat membru in Uniunea Europeana. Romania si Marea Britanie sunt parteneri intr-o comunitate a valorilor si intereselor comune si vrem sa colaboram in continuare cu colegii nostri romani pentru a obtine rezultate in spiritul acestor valori. Impartasim ingrijorarea guvernului SUA ca, in cazul in care sunt aprobate in forma actuala, amendamentele propuse la Codul Penal si Codul de procedura penala ar putea diminua capacitatea autoritatilor romane de a investiga si urmari in justitie persoanele suspectate intr-o gama larga de infractiuni grave, dar si eficienta cooperarii dintre Marea Britanie si Romania impotriva fenomenului infractional care ne afecteaza pe noi toti, se precizeaza in textul dat publicitatii de ambasada Marii Britanii.


Ambasadorul SUA in Romania, Nicholas Taubman, a declarat ca este ingrijorat de modificarile Codului Penal si ale Codului de Procedura Penala si ca acestea transforma legea actuala intr-o "lege proasta".

"Nu sunt avocat, si nici judecator. Dar bunul-simt ne spune ca o lege care ar face aproape imposibile activitatile de perchezitie ale politiei, daca nu informeaza suspectul in prealabil, - de exemplu intr-un caz de trafic de droguri - este o lege proasta", a declarat ambasadorul SUA Nicholas Taubman.

"Sunt destul de ingrijorat, de exemplu, cu privire la recentele actiuni ale Parlamentului pentru a slabi capacitatea procurorilor si a autoritatilor de aplicare a legii in combaterea unei serii de infractiuni grave, printre care mita si coruptia", a mai spus Taubman.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.