Tragerea la sorti a optimilor de finala ale cupelor continentale la handbal pentru echipele feminine a fost cu dus si intors pentru cele patru formatii romanesti aflate in urna de la Viena. Lucru firesc, daca ne gandim ca e vorba, totusi, de o faza a
Tragerea la sorti a optimilor de finala ale cupelor continentale la handbal pentru echipele feminine a fost cu dus si intors pentru cele patru formatii romanesti aflate in urna de la Viena. Lucru firesc, daca ne gandim ca e vorba, totusi, de o faza avansata in aceste competitii. Se poate spune, metaforic vorbind, ca sortii au zambit echipelor angrenate in Challenge Cup. Tomis Constanta, antrenata de Dumitru Musi, secundul lui Gheorghe Tadici la lotul national, va avea, de exemplu, un meci usor cu ABU Baku din Azerbaidjan, primul meci fiind programat pe 9 sau 10 februarie 2008, pe propriul teren, iar returul peste o saptamana, in sala de pe Litoral. Tehnicianul s-a declarat multumit, sustinand ca elevele sale au sanse in proportie de 90% de a accede in faza urmatoare, unde, cu siguranta, va fi mult mai dificil. Si Liviu Paraschiv, antrenorul Dunarii Braila era satisfacut dupa aflarea vestii ca va intalni team-ul ceh Zora Olomouc, venit dintr-o tara fara pretentii la locuri fruntase pe continentul nostru. Totusi, el a tinut sa mentioneze ca va pregati cu multa atentie dubla confruntare, pentru a se feri de eventuale surprize neplacute in partida de debut, care va avea loc pe terenul adversarelor. U Jolidon Cluj si Rulmentul Urban Brasov, in schimb, vor da piept in Cup Cupelor cu doua echipe din campionatele unor tari care ne-au pus probleme la nivelul echipelor reprezentative. Astfel, clujencele lui Gheorghe Covaciu vor juca impotriva sarboaicelor de la Naisa Nis, in fata carora au cedat in primavara finala Challenge Cup, tehnicianul roman precizand insa ca, de data asta, lucrurile vor sta altfel in dubla mansa de anul viitor. Mai ales ca ardelencele doresc sa-si ia revansa dupa esecul amintit, primul duel fiind programat in Sala "Horia Demian" din Cluj-Napoca. La randul lor, brasovencele Marianei Tarca vor avea parte de o "dubla" tare cu formatia ungara Debrecen, mai intai in deplasare. In acest sens, antrenoarea considera ca va trebui sa obtina un scor strans in tur, pentru ca apoi sa forteze calificarea acasa. "Sansele sunt de 50%-50%", apreciaza valoroasa tehniciana, care crede cu convingere ca elevele sale vor face tot posibilul sa se califice in sferturile de finala ale competitiei.
Vineri seara va fi randul echipei Oltchim Rm.Valcea sa joace un nou meci, al patrulea, din grupele Ligii Campionilor, tot pe propriul teren, dar impotriva formatiei Ferencvaros Budapesta, un succes propulsandu-le pe fetele lui Tadici in "optimi". In ceea ce priveste lotul national, care va evolua saptamana viitoare la Trofeul Carpati, din orasul de pe Somes, cei doi tehnicieni au luat hotararea de a o convoca in cantonamentul de la Rm.Valcea si pe Simona Gogarla (foto), Tadici spunand ca decizia definitiva asupra celor 16 care vor merge la turneul final al Mondialelor din Franta se va lua la incheierea turneului de la Cluj.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.