Medicii si pacientii de la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitala trebuie sa suporte zgomotul de la picamer. Marea majoritate a pacientilor sunt copiii si adulti operati pe creier sau la coloana. Pe langa zgomot, si-asa greu de suportat, ei trebuie s
Medicii si pacientii de la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitala trebuie sa suporte zgomotul de la picamer. Marea majoritate a pacientilor sunt copiii si adulti operati pe creier sau la coloana. Pe langa zgomot, si-asa greu de suportat, ei trebuie sa suporte si intreruperile de caldura si de apa. Toate acestea din cauza lucrarilor de consolidare a cladirii cu 9 etaje, foarte veche si in pericol de prabusire.
Numerosi pacienti s-au plans de conditiile pe care sunt nevoiti sa le suporte cel mai mare centru de neurochirurgie din tara, unde sunt tratati anual 30.000 de bolnavi. Deja obisnuiti cu lipsa medicamentelor sau a consumabilelor - pansament, alcool medicinal -, ei trebuie sa suporte acum zgomotele pe care le fac picamerele situate la parterul cladirii, in curs de consolidare. Spitalul nu a mai fost consolidat de zeci de ani si este in pericol de prabusire la primul cutremur puternic. Tremurul pe care il produc lucrarile de la parter se simt pana la etajele superioare ale cladirii, ceea ce ii sperie atat pe medici, cat si pe pacienti, care stau intr-un stres continuu. “Daca nu e zgomot, e frig, daca nu e frig, nu e apa”, spune un paci ent revoltat.

“Mi-am adus copilul la spital sa se vindece si a racit. Imi e frica sa nu plece mai rau decat a venit”, marturiseste mamica unui micut pacient, recent operat neurochirurgical.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.