Vitamina D incetineste procesul de imbatranire si ne protejeaza de bolile cardiovasculare, spun cercetatorii britanici de la Kinga€™s College London, care au realizat un studiu pe 2.160 de femei cu varste cuprinse intre 18 si 79 de ani. La
Vitamina D incetineste procesul de imbatranire si ne protejeaza de bolile cardiovasculare, spun cercetatorii britanici de la Kinga€™s College London, care au realizat un studiu pe 2.160 de femei cu varste cuprinse intre 18 si 79 de ani. La femeile care aveau un nivel mare al acestei vitamine in sange s-a constatat o incetinire a procesului de imbatranire a ADN-ului. "Este explicabil de ce studiile anterioare au constatat ca vitamina D ne protejeaza de bolile batranetii, precum cele cardiovasculare sau cancerul", a declarat dr Brent Richards, coordonatorul studiului. Vitamina D este produsa de piele prin expunerea la razele ultraviolete, dar cantitati mici se pot procura si din alimente: peste, cereale, oua. 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.