Amanare pentru Bradisteanu
Primul termen din procesul in care medicul Serban Bradisteanu este acuzat ca ar fi primit mita si ar fi prejudiciat Ministerul Justitiei cu noua milioane de euro a fost amanat, ieri, pentru 24 aprilie, dupa ce
Amanare pentru Bradisteanu
Primul termen din procesul in care medicul Serban Bradisteanu este acuzat ca ar fi primit mita si ar fi prejudiciat Ministerul Justitiei cu noua milioane de euro a fost amanat, ieri, pentru 24 aprilie, dupa ce judecatoarea Tribunalului Bucuresti a facut o cerere de abtinere, care i s-a admis. Medicul Serban Bradisteanu, fost senator PSD, a fost trimis in judecata, de procurorii anticoruptie, fiind acuzat ca ar fi primit o mita de jumatate de milion de dolari si o alta, in mai multe transe, de trei milioane si jumatate de euro, toti banii fiind dati de o firma austriaco-elvetiana ce distribuie produse medicale, CC Med AG. In schimbul banilor, Bradisteanu este acuzat ca ar fi facilitat companiei castigarea unei licitatii pentru echiparea spitalelor penitenciar din Romania, procedura desfasurata in anii 2001-2002, transmite Mediafax. Prejudiciul imputat medicului Bradisteanu este cel mai mare din istoria dosarelor de coruptie trimise instantelor, de la infiintarea parchetului special, in 2002. (A.G.)
Morris va fi extradat
Americanul Michael Seymour Morris va ramane in arest pana in momentul in care va parasi Romania. Curtea de Apel Bucuresti a dispus, miercuri, extradarea acestuia in Statele Unite. Instanta a respins cererea lui Morris de a fi pus in liberate, cu interdictia de a parasi localitatea. Ulterior, americanul a fost de acord sa fie trimis in Statele Unite ale Americii. Potrivit Mediafax, cetateanul american a fost retinut de procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, care au pus in executare cerererea de arest preventiv in vederea extradarii, solicitare formulata de FBI. Seymour Morris a fost arestat la inceputul lunii februarie, de Curtea de Apel Bucuresti, masura fiind prelungita lunar, de doua ori, cu cate 30 de zile. In 26 martie, instanta a decis mentinerea in arest a acestuia, respingand cererea de revocare a masurii preventive. Americanul a fost trimis in judecata la 1 februarie, alaturi de alti patru cetateni americani pentru spalare de bani si administrare de contracte fictive incredintate de Autoritatea Provizorie a Coalitiei din Irak. (O.R.)
Carambol cu opt raniti
Adjunctul sefului Inspectoratului de Politie al judetului (IPJ) Bihor, comisarul sef Cantemir Ursuta, a fost implicat, ieri, intr-un accident de circulatie, produs in municipiul Oradea, soldat cu opt raniti si cu avarierea a trei autoturisme. Potrivit politistilor, citati de Mediafax, "Domnul comisar Ursuta s-a oprit intr-o intersectie, inainte de a vira la stanga. Avea centura pusa, farurile pornite, oprise regulamentar. In acel moment, soferita unui autoturism Peugeot l-a lovit din spate si l-a proiectat pe contrasens, intr-un Tico". Toti cei trei soferi implicati, inclusiv adjunctul IJP Bihor, au fost testati cu alcool-testul, rezultatul fiind negativ. O masina a Ambulantei a acordat prim-ajutor tuturor celor noua persoane implicate in accident. Trei dintre acestea, doi adulti si un copil, au fost internate si vor ramane sub supraveghere a medicilor. "Din cercetarile efectuate a rezultat ca vina apartine exclusiv tinerei aflate la volanul Peugeot-ului, care nu a pastrat distanta regulamentara fata de autovehiculul din fata sa", a fost concluzia politistilor. (A.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.