Virusul Epstein-Barr, responsabil cu aparitia bolii sarutului, este si una dintre cauzele instalarii sclerozei multiple. Descoperirea a fost facuta de un grup de oameni de stiinta de la Departamentul de Biologie Celulara si Neurologie din


Virusul Epstein-Barr, responsabil cu aparitia bolii sarutului, este si una dintre cauzele instalarii sclerozei multiple. Descoperirea a fost facuta de un grup de oameni de stiinta de la Departamentul de Biologie Celulara si Neurologie din Italia. Studiul a scos la iveala ca exista o legatura stransa intre prezenta virusului Epstein-Barr in creier si leziunile cerebrale specifice sclerozei multiple. "Aceasta descoperire ne permite acum sa aflam care sunt caracteristicile si mecanismele bolii. Ceea ce va conduce la crearea unor tratamente noi si eficiente pentru scleroza multipla", arata Enrico Goraci, coordonatorul studiului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.