De la 1 ianuarie, la Galati si in alte trei judete in care va fi implementat proiectul-pilot, Constanta, Valcea si Arges, examenul teoretic pentru obtinerea permisului de conducere va fi sustinut pe monitoare touch screen. La sediul Serviciului Publi
De la 1 ianuarie, la Galati si in alte trei judete in care va fi implementat proiectul-pilot, Constanta, Valcea si Arges, examenul teoretic pentru obtinerea permisului de conducere va fi sustinut pe monitoare touch screen. La sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si inmatricularea Vehiculelor Galati a fost amenajata o sala speciala, dotata cu 14 calculatoare. Noul sistem asigura si corectitudinea sustinerii examenului, nemaifiind posibile invatarea pe de rost a unui chestionar si nici ca un candidat sa poata fi "ajutat" de un prieten sa promoveze proba teoretica. Candidatul se inregistreaza la operatoare si primeste un cod de bare prin care ii este repartizat aleatoriu un set de intrebari. La inceput i se ofera posibilitatea de a-si alege limba in care doreste sa sustina examenul si dupa trei intrebari de acomodare se trece la testarea efective, la fiecare intrebare avand la dispozitie mai multe optiuni pe care le poate activa prin touch- screen, marcarea raspunsului corect plus optiunile "trimite raspunsul", "raspunde mai tarziu" sau "sterge raspunsurile". In cazul in care sunt date cinci raspunsuri incorecte, calculatorul <ntrerupe continuarea testarii si candidatul este declarat respins.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.