Ministerul Afacerilor Externe face urmatoarele precizari in legatura cu programul de lucru al oficiilor consulare ale Romaniei in strainatate:
Programul de lucru cu publicul afisat la fiecare misiune reprezinta orarul de primire a p
  Ministerul Afacerilor Externe face urmatoarele precizari in legatura cu programul de lucru al oficiilor consulare ale Romaniei in strainatate:
Programul de lucru cu publicul afisat la fiecare misiune reprezinta orarul de primire a publicului in incinta oficiului consular.

La misiunile la care primirea publicului se face pe baza de programare, pe langa persoanele programate, sunt primite si solutionate cazurile de urgenta (imbolnaviri grave, decese, arestari etc.).

Personalul consular nu isi incheie programul de lucru pana nu proceseaza toate cererile de servicii consulare primite in ziua respectiva, precum si numeroasele solicitari primite de la autoritatile locale. Astfel, la oficiile cu un volum ridicat al activitatii consulare, in conditiile existentei unui numar redus de personal, functionarii consulari lucreaza cu mult peste cele 8 ore de lucru legale, inclusiv in zilele de sarbatori.

In cazul Italiei, pornind de la constatarea ca personalul existent la cele trei oficii consulare de cariera este insuficient, s-a decis suplimentarea acestuia si infiintarea unor noi consulate generale.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.