>>  Investitorii vor sa transforme Dambovita Center intr-un simbol al Bucurestiului.

>>  Vizitatorii vor fi intampinati cu fantani multicolore si vor privi orasul de sus.

>>  Proiectul va fi finalizat in 40 de lun
>> Investitorii vor sa transforme Dambovita Center intr-un simbol al Bucurestiului.

>> Vizitatorii vor fi intampinati cu fantani multicolore si vor privi orasul de sus.

>> Proiectul va fi finalizat in 40 de luni de la inceperea lucrarilor, estimata spre sfarsitul acestui an.

O roata uriasa din care va putea fi admirat Bucurestiul de sus, fantani multicolore ca la Las Vegas si multe zone cu distractii vor fi construite in zona ocupata in prezent de Casa Radio. Investitorii au prezentat ieri proiectul pe care il vor realiza in parteneriat cu autoritatile si care va fi finalizat in 40 de luni de la inceperea lucrarilor, dupa obtinerea autorizatiilor.
Proiect intarziat
Lucrarile la Casa Radio au fost oprite dupa Revolutie si vor fi reluate, cel mai probabil spre sfarsitul acestui an, o data cu obtinerea tuturor autorizatiilor pentru proiectul Dambovita Center. Fatada actualei Case Radio va fi pastrata, iar acesteia ii vor fi adaugate elemente contemporane. In plus, se vor construi un centru de expozitii si conferinte, un complex comercial, cu zone de relaxare si petrecere a timpului liber, cu sali de cinema, cafenele, restaurante, un SPA si o zona pentru familii. In zona vor mai fi ridicate cladiri de birouri, rezidentiale, un hotel si o cladire ce va fi atribuita autoritatilor. Proiectul a fost modificat in ultimii ani si a fost finalizat in 2006, dupa cum a declarat Laszlo Borbely, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. Constructiile care vor fi ridicate vor fi date in administrare investitorilor pe o perioada de 49 de ani, urmand ca apoi sa revina statului.
Puncte de atractie
Principalele puncte de atractie ale proiectului Dambovita Center vor fi fantanile multicolore, asemanatoare cu cele din Las Vegas, si roata din care va fi admirata Capitala.
Aceasta va fi ceva mai inalta decat cea de la Londra, iar cabinele vor fi dotate cu aer conditionat, pentru a asigura confortul vizitatorilor. Roata Bucurestiului, o constructie similara lui "London Eye", va fi singurul obiectiv turistic din Capitala care va oferi vizitatorilor, de la o inaltime de aproximativ 90 de metri, imagini panoramice, unice, asupra Bucurestiului.
Proiectul Dambovita Center mai include doua turnuri de birouri cu o inaltime de pana la 145 de metri. Cladirea principala a proiectului va avea peste 100.000 de metri patrati de spatii comerciale, un cazinou si multe locuri pentru distractie.

PROIECT
>> Complex

"Din dorinta de a crea o adevarata emblema, am elaborat un proiect mult mai complex fata de planurile initiale. Astfel, am extins suprafata construita la peste 600.000 de metri patrati si am ridicat investitiile la peste 600 de milioane de euro - in contractul de parteneriat public-privat erau stipulate investitii de numai 150 milioane de euro", a declarat Ran Shtarkman, CEO Plaza Centers, dezvoltatorul proiectului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.