Pretul aurului a depasit vineri, pentru prima oara din 1980, pragul de 800 dolari/uncie. Cresterea este sustinuta de scumpirea petrolului, deprecierea dolarului si problemele economice generate de criza de pe pietele internationale de credit, consem
Pretul aurului a depasit vineri, pentru prima oara din 1980, pragul de 800 dolari/uncie. Cresterea este sustinuta de scumpirea petrolului, deprecierea dolarului si problemele economice generate de criza de pe pietele internationale de credit, consemneaza Reuters. Dealerii au spus ca daca se mentin elementele care caracterizeaza acum situatia economica, urmatorul nivel mare de rezistenta este cel de 850 dolari/uncie, recordul neatins din ianuarie 1980. "Va garantez ca piata aceasta se indreapta clar inspre nivelul de 850 dolari/uncie", a spus un analist, Peter Hillyard, seful departamentului de vanzare a metalelor de la ANZ Investment Bank.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.