Soferii vor plati mai putin pentru carburantii auto comercializati de benzinariile apartinand companiilor Rompetrol si LukOil, incepand cu 1 ianuarie 2008.  Ieftinirea va fi determinata de cursul de schimb al monedei euro folosit pentru plata a
Soferii vor plati mai putin pentru carburantii auto comercializati de benzinariile apartinand companiilor Rompetrol si LukOil, incepand cu 1 ianuarie 2008. Ieftinirea va fi determinata de cursul de schimb al monedei euro folosit pentru plata accizelor care va fi mai mic decat cel utilizat in prezent. „Cu siguranta vom ieftini carburantii. Orice scadere de taxe se reflecta si in pret“, a declarat Dinu Patriciu, presedintele Rompetrol, la un post de televiziune. Acesta a estimat ca, pana la finele anului 2008, pretul titeiului se va incadra in intervalul 100-150 de dolari pe baril. „Cresterea de pret a materiei prime nu se reflecta direct in pretul final la consumator, care este compus si din taxe si impozite, deci, in masura in care taxele si impozitele nu cresc sau poate chiar vor scadea, efectul nu va fi dramatic“, considera presedintele Rompetrol.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.