Cea mai inalta distinctie a ortodoxiei romane, "Crucea Patriarhala”, i-a fost acordata, sambata, de patriarhul Daniel presedintelui Traian Basescu, la finalul primei slujbe oficiate de noul lider spiritual al ortodocsilor romani.

Ce
Cea mai inalta distinctie a ortodoxiei romane, "Crucea Patriarhala”, i-a fost acordata, sambata, de patriarhul Daniel presedintelui Traian Basescu, la finalul primei slujbe oficiate de noul lider spiritual al ortodocsilor romani.

Ceremonia s-a desfasurat in Catedrala patriarhala din Bucuresti, la finalul slujbei de Sf. Dimitrie cel Nou. In cadrul predicii de la finalul ritualului liturgic, patriarhul i-a cerut sprijin sefului statului pentru gasirea unui loc de zidire in Bucuresti a Catedralei Mantuirii Neamului, una dintre prioritatile noului lider al ortodoxiei romane. PF Daniel a aratat ca mostenirea predecesorului sau, Teoctist, cuprinde si construirea catedralei. Solicitarea adresata presedintelui Basescu aminteste de disputa legata de amplasarea edificiului, care s-a consemnat pe cand actualul sef al statului era primar general al Capitalei. Atunci, Basescu s-a opus construirii in zona Pietei Unirii a unei mari catedrale, dar se pare ca aceasta manevra politica i-a fost iertata de BOR. Patriarhul a vorbit, in cadrul predicii, despre doua prioritati ale mandatului sau pastoral - construirea celei mai mari catedrale a ortodoxiei autohtone si constituirea unui trust de presa al BOR. PF Daniel a precizat ca de ziua Sf. Dimitrie cel Nou - care este si protectorul Bucurestilor - vor fi sfintite, la inaugurare, doua studiouri centrale ale BOR, transferate de la Iasi la Bucuresti, care erau pana acum cunoscute sub denumirea "Trinitas". De asemenea, liderul BOR a mai vorbit si despre aparitia "cat mai curand" a unui ziar central al BOR, despre care a spus ca se va numi "Lumina", precum si de lansarea unei agentii de stiri, careia nu i-a dat numele. Toate aceste mijloace de informare in masa sunt constituite, a spus patriarhul, intr-un trust al BOR, care se numeste "Basilica". In enuntarea acestor doua prioritati, PF Daniel a folosit o parabola, "a zidirii", aratand ca trustul de presa al BOR este menit sa "zideasca Biserica" din interiorul fiecarui individ si, mai apoi, urmeaza "zidirea Catedralei" Mantuirii Neamului.

Amintiri despre botez in fata usilor imparatesti


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.