Greenpeace l-a adus la Bucuresti pe profesorul Gille Eric Seralini. Acesta a prezentat ieri romanilor argumentele stiintifice care demonstreaza semne de toxicitate ale organismelor modificate genetic si comercializate pentru alimentatie si furajare.
Greenpeace l-a adus la Bucuresti pe profesorul Gille Eric Seralini. Acesta a prezentat ieri romanilor argumentele stiintifice care demonstreaza semne de toxicitate ale organismelor modificate genetic si comercializate pentru alimentatie si furajare. Numai ca Federatia Europeana pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) a decis ca ideile sustinute de Seralini nu reprezinta altceva decat interpretarea gresita a acelorlasi rezultate pe care le-au obtinut atat ei, cat si firma Monsanto, care produce de astfel de produse. „Organismele modificate genetic sunt create pentru a contine pesticide si este o crima ca nu sunt evaluate corect“, sustine prof. Seralini. „Pesticidele nu sunt create pentru a fi mancate, dar companiile care le promoveaza ne forteaza sa le mancam in organismele modificate genetic. Pesticidele in general pot cauza cancer, boli nervoase, efecte asupra sistemului imunitar, probleme sexuale si de reproducere“, a adaugat profesorul, care este specialist in biologie moleculara la Universitatea Caen din Franta si presedintele Consiliului Stiintific pentru Cercetare Independenta de Inginerie Genetica (CRII-G EN).


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.