Constantin Contac foloseste Dictionarul Explicativ pentru a demonstra ca apelativul „boschetar" adresat unui politician local e „de bine".Constantin Contac da sensuri
noi limbii romane Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Botosani si al organizatiei judetene a PSD, Constantin Contac, lupta cu DEX-ul impotriva adversarilor politici. Dupa ce a fost dat in judecata de deputatul democrat de Botosani Catalin Buhaianu pentru ca l-a facut „catelus cu parul cret" si „boschetar", iar mai multi oameni politici au dezavuat limbajul pe care obisnuieste sa il foloseasca, seful PSD Botosani si-a cumparat un dictionar. „Pentru dinsul si pentru ceilalti inamici politici care ma freaca ca nu le place cuvintele spuse de mine", a explicat Contac. Cu ajutorul Dictionarului Explicativ al Limbii Romane, presedintele CJ a inceput sa demonstreze ca propriile luari de pozitie nu sint nici pe departe atit de dure precum se pling cei carora le sint adresate. Primul care a avut parte de explicatii publice a fost chiar parlamentarul PD Buhaianu, care, ce-i drept, are o tunsoare mai rar intilnita prin Legislativ.

„In primul rind s-a suparat ca l-am facut «boschetar». Cuvintul «boschetar» vine de la pom pentru gradini infloritoare si de frumuseti amenajate. Va sa zica, e un lucru care o sa fie de placere sa-l asculte in tribunal ce inseamna «boschetar»", si-a sustinut cauza Constantin Contac.

In acelasi registru a fost descifrata si aplicarea etichetei de „catelus cu parul cret" deputatului PD: „«Catelus» inseamna iubirea animalelor in familie. E un cuvint care, la fel din dictionar, o sa-i convie, iar l-am mai facut si «cret» si acolo spune ca cel care are parul ondulat cu mai multe curburi si ridicaturi, cu lasari in jos, e par cret. Asta inseamna «catelus cu parul cret»".

Explicatiile sale nu au avut insa darul de a-l potoli pe parlamentar, care anterior il catalogase drept „oligarh" pe Contac. Saptamina trecuta a avut loc primul termen al procesului de calomnie pe care i l-a intentat, iar deputatul nu are de gind sa renunte la actiune. „Trebuie sa inteleaga ca in jocul politic sint permise alte arme decit cele ale injuriilor si defaimarilor pe care obisnuieste sa le foloseasca", a declarat Catalin Buhaianu.

El a solicitat daune morale de 5.000 de lei, pe care, in cazul cistigarii procesului, promite sa ii doneze unui azil de batrini sau unei case de copii. Initial, deputatul, care a absolvit o facultate de sport, a dorit sa ceara despagubiri de 600.000 de euro, numai ca ulterior a realizat ca nu are suficienti bani pentru a achita taxa de timbru.

Cearta dintre cei doi s-a iscat la jumatatea acestui an, cind deputatul a trecut de la PSD la PD. Un conflict asemanator s-a petrecut si in perioada in care deputatul Mihai Malaimare a plecat din PSD si a intrat in PNL, insa liberalul nu a deschis o actiune in instanta si a preferat sa nu raspunda la „astfel de mizerii" proferate de presedintele PSD Botosani.

Constantin Contac, care a terminat liceul la seral, iar la aproape 60 de ani a absolvit o facultate privata, dupa care s-a inscris si la un master, mai are pe rol un proces cu fostul prefect Cristian Roman. Pe vremea in care inca era prim reprezentant al Guvernului in judet, Roman l-a dat in judecata pe Contac, nemultumit ca a fost catalogat „tantalau", lucru pentru care solicita daune de 300.000 de lei.