Vin ploile, anunta meteorologii. Mai multe riuri ar putea iesi din matca, iar piraiele de pe versanti ar putea provoca viituri.

Institutul National de Hidrologie a emis ieri o avertizare hidrologica de cod portocaliu pentru judetele Bacau, Brasov, Buzau, Covasna, Dimbovita, Gorj, Harghita, Prahova, Vilcea si Vrancea. Potrivit hidrologilor, in aceste judete s-ar putea produce viituri provocate de torenti si depasiri ale cotelor de atentie, in special pe cursurile riurilor Jiu, Gilort, Lotru, Oltet, Ialomita, Prahova, Teleajen, Buzau, Putna, Rm. Sarat, Trotus, Strei, Timis, Birzava, Caras, Nera si Cerna.

In plus, sapte prefecturi, Botosani, Constanta, Galati, Hunedoara, Iasi, Tulcea si Vaslui, au primit avertizare hidrologica de cod galben. Avertizarile sint valabile pina joi, 25 octombrie ora 14.00, potrivit hidrologilor.

Ploile au inceput deja sa umfle debitul riurilor. Astfel, zeci de gospodarii din localitatile gorjene Danesti, Runcu, Albeni, Bumbesti-Jiu, Carbunesti, Bengesti-Ciocadia, Turceni si Tismana au fost inundate. Din cauza ploilor au fost afectate si liniile electrice, 17 sate raminind fara curent electric si, de asemenea, trei sate din Vrancea au ramas izolate din cauza ca un pod din comuna Berlesti a fost luat de ape.

Textul integral al avertizarii hidrologice, pe www.cotidianul.ro/select