Ne aducem aminte cu totii cum, cu multi ani in urma, gramatica limbii romane se invata din clasa a V-a si pana intr-a VIII-a, pe o structura impartita logic. Se incepea cu primele notiuni de vocabular, apoi, usor-usor, elevul era introdus in morfolo
Ne aducem aminte cu totii cum, cu multi ani in urma, gramatica limbii romane se invata din clasa a V-a si pana intr-a VIII-a, pe o structura impartita logic. Se incepea cu primele notiuni de vocabular, apoi, usor-usor, elevul era introdus in morfologie si incepea sa invete despre substantiv si articolul sau, apoi despre pronume, adjectiv si adverb, ca, abia in clasa a VII-a, sa termine cu verbul si sa faca analize morfologice. Evident, dupa ce elevul si-a fixat notiunile de baza la acest capitol de limba, abia in ultima clasa de gimnaziu trecea la problemele grele de sintaxa. Ei bine, acum, cand tezele cu subiect unic au capatat valoare de examen, profesorii nu mai stiu cu ce sa le mai incarce memoria, caci programele nu au fost adaptate noilor cerinte.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.