Lucian Bute a cåstigat, såmbata dimineata, titlul de campion mondial la box profesionist, versiunea IBF. “Mister K.O.” l-a invins prin knock out, in runda 12-a, pe columbianul Berrio. Romånul a cåstigat 200.000 de
Lucian Bute a cåstigat, såmbata dimineata, titlul de campion mondial la box profesionist, versiunea IBF. “Mister K.O.” l-a invins prin knock out, in runda 12-a, pe columbianul Berrio. Romånul a cåstigat 200.000 de euro si este obligat sa isi puna centura in joc in mai putin de trei luni. In aceste momente de glorie, Bute marturiseste ca ii este foarte dor
de casa.

Sportul romanesc are noi motive de mandrie. Lucian Bute este noul campion mondial al semimijlociilor, versiunea IBF. La Belle Center din Montreal, romanul a reusit sa-i ridice in picioare pe cei 13.224 de spectatori, care l-au aplaudat minute in sir la finalul galei. Ca un adevarat profesionist, galateanul si-a dozat bine eforturile, iar in final a dat lovitura de gratie.
Columbianul Alejandro Berrio, campionul mondial en-titre, nu a reusit sa-l puna in dificultate pe Bute in nici un moment al meciului. Stapan pe posibilitatile sale, Bute a combinat frumos, macinan-du-si adversarul cu directe si crosee bine dozate, iar in finalul reprizei a 11-a, ca un veritabil matador a dat lovitur a de gratie.

Arbitrul a fost nevoit sa intrerupa meciul pentru un KO tehnic, Berrio afland dupa cateva minute de uluiala ca centura cu diamante intrase pe alte maini. Finalul l-a gasit pe roman cu lacrimi in ochi, vadit emotionat, pugilistul transmitand, in direct, un mesaj pentru compatriotii sai si in special pentru mama sa. Dupa aceasta partida, Lucian a intrat in posesia bursei de 400.000 de dolari, urmand ca in urmatoarele 120 de zile sa-si puna titlul la bataie in fata noului challanger. Astfel, Bute ramane neinvins in cele 21 de meciuri disputate de la trecerea la profesionism, in care a inregistrat tot atatea victorii, din care 17 inainte de limita.

Ajunge in tara cu centura abia peste o luna
Familia este mai importanta decat orice pentru Lucian si invers. Tatal si mama sa nu au putut pune geana pe geana in noaptea meciului, iar femeia nu a avut puterea sa se uite la meci, pentru ca nu suporta sa vada cand “puiul sau” ia pumni.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.