Gyorgy Frunda, unul dintre cei mai vizibili lideri ai Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania, a oferit ieri informatii „pe surse“ din preajma lui Traian Basescu. Aceste informatii ar explica ratiunile politice care l-au indemnat pe
Gyorgy Frunda, unul dintre cei mai vizibili lideri ai Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania, a oferit ieri informatii „pe surse“ din preajma lui Traian Basescu. Aceste informatii ar explica ratiunile politice care l-au indemnat pe seful statului sa se implice in scandalurile politice din interiorul comunitatii maghiare.

Senatorul Gyorgy Frunda a declarat ieri, la Tg. Mures, ca, potrivit unor surse din apropierea presedintelui Traian Basescu, seful statului ar vrea ca maghiarii sa fie reprezentati in Parlament de un sigur om, la fel ca si celelalte minoritati. „In cercurile politice din apropierea presedintelui se vorbeste ca Traian Basescu a spus de cateva ori ca, in timpul mandatului sau, ungurii vor fi reprezentati in Parlament de un singur om, ca si celelalte minoritati. Ca de ce sa fie ungurii mai cu mot si sa aiba parlamentari! Pai, de-aia pentru ca suntem 1,5 milioane si pentru ca avem o alta greutate“, a declarat Frunda, citat de NewsIn.

Senatorul a adaugat ca etnicii maghiari au avut un rol decisiv in aderarea Romaniei la structurile europene si eu ro-atlantice. „Daca suntem sinceri, trebuie sa recunoastem ca ungurii au insemnat un 'wild card>> pentru aderarea Romaniei si la NATO, si la UE. Iar daca noi, ungurii din Romania, nu vom fi reprezentati in Parlament, pierderea va fi la fel de mare pentru majoritatea romana, cat si pentru minoritatea maghiara, si pe plan intern, si international. Trebuie sa fii miop politic sa nu vezi treaba asta“, a afirmat Frunda.

El a spus ca, in anumite partide, inclusiv PD, sunt curente defavorabile UDMR, insa, in opinia senatorului, cei care se gandesc politic si la interesele tarii nu pot avea o astfel de atitudine.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.