Cat de mult il iubim pe Parvanov
Amåndoi sunt fosti comunisti, dar numai unul are demnitatea sa vorbeasca despre trecutul sau recent, pe cånd celalalt condamna comunismul fara pic de jena, in termeni sententiosi si ultimativi, intr-
Cat de mult il iubim pe Parvanov
Amåndoi sunt fosti comunisti, dar numai unul are demnitatea sa vorbeasca despre trecutul sau recent, pe cånd celalalt condamna comunismul fara pic de jena, in termeni sententiosi si ultimativi, intr-o opereta proasta, orchestrata de alti comunisti, deveniti stegari ai societatilor liberale. In biografia oficiala a lui Ghiorghi Pårvanov, presedintele Bulgariei, scrie ca acesta a fost cercetator la Institutul de Istorie a Partidului Comunist Bulgar si membru al PCB, incepånd din 1981. In 1990, PCB s-a transformat in Partidul Socialist Bulgar, formatiune cu care Parvanov a cåstigat alegerile prezidentiale. Reformatul Parvanov si comunistul vopsit Basescu se intålnesc des, dar numai cånd n-au incotro. Ultima data s-au aflat in acelasi loc pe 3 octombrie in Bruxelles, la deschiderea festivalului Europalia, in timp ce la Bucuresti se vota motiunea de cenzura.

Romånia si Bulgaria au fost invitate, in calitate de noi membre ale UE, la Europalia, cel mai mare festival din Belgia. La fiecare doi ani, organizatorii festivalului invita cåte o tara partenera, care isi prezinta culmile creatiei artistice in evenimente si expozitii. Romånia si Bulgaria au fost primadonele festivalului. Filarmonica George Enescu si Corul Mixt al Radiodifuziunii Bulgare au concertat in deschiderea festivalului. A dirijat Horia Andreescu.

Concertul a avut loc miercuri, 3 octombrie, la Palais des Beaux Arts.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.