Imigrantii din Italia, printre care si romani, au infiintat o noua formatiune politica, „Noii italieni - Partidul imigrantilor“. Formatiunea are ca obiectiv reprezentarea intereselor imigrantilor la alegerile regionale din 2009, programa
Imigrantii din Italia, printre care si romani, au infiintat o noua formatiune politica, „Noii italieni - Partidul imigrantilor“. Formatiunea are ca obiectiv reprezentarea intereselor imigrantilor la alegerile regionale din 2009, programate imediat dupa cele pentru Parlamentul European, relateaza Il Giornale. „Cele trei milioane de straini stabiliti in deplina legalitate in Italia si cei circa 400.000 dintre acestia, din provincia Milano, s-au saturat de caste. De aceea, intentionam sa oferim raspunsuri sincere populatiei formate din noi italieni care platesc impozite si respecta legea si au dreptul de a participa activ la viata politica a tarii“, a declarat vicepresedintele formatiunii, Marco Angelelli. Obiectivul partidului este acela de a introduce in administratia locala si adunarile regionale alesi din randul imigrantilor, provenind din multe tari, printre care Romania, Egipt, Sierra Leone, Brazilia, Tunisia sau Maroc.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.