Un om din patru traieste cu mai putin de un dolar pe zi. Ieri, comunitatea internationala a marchat Ziua Eradicarii Saraciei. Pragul stabilit la nivel international pentru a desemna saracia este de 2 dolari pe zi, iar saracia extrema este de un dolar
Un om din patru traieste cu mai putin de un dolar pe zi. Ieri, comunitatea internationala a marchat Ziua Eradicarii Saraciei. Pragul stabilit la nivel international pentru a desemna saracia este de 2 dolari pe zi, iar saracia extrema este de un dolar pe zi de persoana. Sunt insa milioane de oameni din intreaga lume care taiesc chiar si cu mai putin. E cazul Indiei, unde un locuitor din trei castiga zilnic sub un dolar, iar restul, pana la 80%, n-au venituri zilnice mai mari de doi dolari. Cel mai sarac continent este Africa, unde aproape jumatate din populatie, adica 300 de milioane de locuitori se afla sub pragul saraciei extreme. In toata lumea, avem 1,2 miliarde de saraci.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.