Ion Ion Tiriac a fost achitat astazi de magistratii Tribunalului Bucuresti in dosarul Cocaina pentru VIP-uri, transmite Realitatea TV.

La un termen precedent, procurorul de sedinta a cerut condamnarea lui Tiriac jr. sustinand ca exista des
Ion Ion Tiriac a fost achitat astazi de magistratii Tribunalului Bucuresti in dosarul Cocaina pentru VIP-uri, transmite Realitatea TV.

La un termen precedent, procurorul de sedinta a cerut condamnarea lui Tiriac jr. sustinand ca exista destule probe la dosar in acest sens, chiar daca inculpatul a beneficiat in timpul anchetei de "un tratament preferential". Pentru a explica in ce a constat acest "tratament preferential", procurorul a citit dintr-un raport intocmit de CSM cu privire la modul in care s-a efectuat urmarirea penala in cauza din care reiese ca ancheta are mari carente, in sensul ca probe care il inctriminau pe inculpat nu au fost atasate la dosar.

Procurorul a mai sustinut ca in dosar a existat "o ingerinta necontrolata" a reputatiei unui om si a mass-media in problemele justitiei. Potrivit procurorului, din acest motiv, mai multi martori au ajuns sa-si schimbe depozitiile de mai multe ori.

La randul sau, avocatul lui Tiriac jr., Marian Nazat, a cerut instantei de fond sa tina cont ca in sentinta Curtii de Apel Bucuresti nu se face referire la faptul ca prima decizie a tribunalului prin care clientul sau a fost achitat ar fi nelegala si netemeinica.

Ancheta in dosarul Cocaina pentru VIP-uri, in care a fost inculpat si Ion Alexandru Tiriac, a inceput in 2002, iar in luna februarie 2004 au fost arestati doi tineri, Bogdan Albu si Radu Eugen Nastase, asupra carora s-a gasit cocaina. Ulterior, Radu Nastase a intrat in programul de protectie a martorilor, dar a fost deconspirat de procurorul Gheorghe Muscalu intr-o emisiune televizata.

In acelasi dosar au fost cercetate alte sapte persoane, printre care Tiriac jr., Ileana Lazariuc, Raluca Sandu si Robert Sandu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.