>>  Nu mai putin de 30 de camere video ii vor prinde "la cotitura" pe soferii care circula imprudent sau parcheaza ilegal pe raza sectorului 3.

>>  Din cele 30 de camere, 16 au fost deja montate de administratia locala in luna ma
>> Nu mai putin de 30 de camere video ii vor prinde "la cotitura" pe soferii care circula imprudent sau parcheaza ilegal pe raza sectorului 3.

>> Din cele 30 de camere, 16 au fost deja montate de administratia locala in luna martie a acestui an, rezultatele fiind analizate in timp real.

Pentru a spori raza de actiune si interventie, Primaria Sectorului 3 a decis sa suplimenteze numarul camerelor video cu inca 14. Jumatate din aparatele de supraveghere vor fi amplasate in intersectiile din sector, iar restul pe terasele unor blocuri. Punctele luate in calcul pentru montarea camerelor sunt: str. Liviu Rebreanu, bl. 49; str. Baba Novac-Campia Libertatii; str. Baba Novac-Aleea IOR; intersectiile Bd. Chisinau-Bd. Basarabia; Bd. Basarabia-Bd. Nicolae Grigorescu; Bd. Nicolae Grigorescu-str. Constantin Brancusi; str. Constantin Brancusi, bl. D1; str. Liviu Rebreanu, bl. N4; str. Liviu Rebreanu, bl. N21; str. Liviu Rebreanu, bl. B1; intersectia str. Liviu Rebreanu-Bd. Nicolae Grigorescu; Bd. Nicolae Grigorescu-str. Postavarului; Bd. Nicolae Grigorescu, bl. E1; str. Rotunda, bl. Y1A. "Scopul principal al sistemului de monitorizare video urmareste imbunatatirea conditiilor de asigurare a ordinii si linistii publice, realizarea unui trafic rutier civilizat si fluidizarea circulatiei auto. De asemenea, sunt inregistrate aspecte legate de comertul stradal sau de cel desfasurat in piete, pentru combaterea speculei si sanctionarea celor care depoziteaza gunoi pe strada", a declarat primarul Liviu Negoita.

Rezultate analizate in timp real
Sistemul de monitorizare functioneaza cu ajutorul unor camere de luat vederi, interconectate cu echipa-mente de comunicatie care aduc fluxurile video la un dispecerat al Politiei Comunitare. Aici au loc monitorizarea, inregistrarea si procesarea imaginilor. Aceleasi fluxuri video sunt receptionate in timp real si de Brigada de Politie Rutiera Bucuresti, la dispeceratul sau, printr-o conexiune pe fibra optica directa cu sediul Primariei Sectorului 3. Rezultatele sunt analizate in timp real si pot declansa actiuni ale Politiei Comunitare, Primariei sau Brigazii de Politie Rutiera.
La randul lor, camerele de luat vederi sunt special proiectate pentru monitorizarea unor arii extinse, municipale sau chiar regionale si au implementate tehnologii speciale pentru asigurarea comunicatiilor. Camerele comunica, in principal, prin tehnologii performante wireless (radio), iar fluxurile video din punctele standard sunt centralizate in unele noduri mai importante.
INITIATIVA>> Monitorizare permanenta

Din luna martie a acestui an, intersectiile din sectorul 3 sunt monitorizate permanent cu 16 camere video. Noua dintre ele sunt amplasate pe terasele unor blocuri, sapte pe stalpi, iar o camera video se afla in incinta Pietei Salajan.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.