D'ale telefoanelor
Anuntat inca din martie a acestui an, telefonul Samsung F700 este acum frumos impachetat si se pregateste
sa ia cu asalt piata comunicatiilor, urmand a fi cat de curand expediat catre
Europa, America de Nord si Ori
D'ale telefoanelor
Anuntat inca din martie a acestui an, telefonul Samsung F700 este acum frumos impachetat si se pregateste
sa ia cu asalt piata comunicatiilor, urmand a fi cat de curand expediat catre
Europa, America de Nord si Orientul Mijlociu. Ar trebui sa intre
in magazine odata cu ofertele de Craciun ale companiilor de telefonie mobila.

Cu un ecran suta la suta tactibil ("touchscreen"), Samsung F700 sau Samsung Croix (asa cum se preconizeaza ca va fi numele de scena!) se vrea un real "iPhone killer"
iar analistii pietei estimeaza ca noul dispozitiv mobil ar putea sa afecteze imaginea celui produs de Apple. Daca ne intrebati de ce, nu ne-ar lua foarte
mult timp sa va raspundem. In primul rand, Apple isi distribuie aparatul numai cu anumiti operatori mobili si numai in anumite tari, atent selectate. F700
va fi disponibil in majoritatea tarilor europene, Statele Unite, Canada si cateva din Orientul Mijlociul din noiembrie-decembrie, utilizatorii putand sa aleaga versiunea cu abonament sau cu cartela preplatita. Astfel ei nu vor fi limitati la a alege un anume operator si a "inghiti" tarifele practicate de acestia. Telefonul va fi distribuit la liber. Acesta este primul argument pentru a sustine afirmatia ca vanzarile iPhone vor avea de suferit. Al doilea argument este legat de functiile si aspectul telefonului F700, care nu difera foarte mult fata de cele ale dispozitivului Apple. Astfel cu un ecran foarte mare (pentru un mobil), suta la suta tactil, de 3,2 inch si cu o rezolutie de 440 x 240 pixeli, aparatul poate reda muzica, imagini si clipuri video (filme intregi). Pentru cei care nu se pot obisnui cu tastatura telefonica afisata pe touchscreen, atunci exista posibilitatea glisarii telefonului, sub actualul ecran ascunzandu-se o tastatura completa QWERTY, precum cea a unui calculator. Pe langa capacitatea de a reda mai multe tipuri de fisiere multimedia, telefonul este un adevarat calculator portabil, avand incorporat un browser web, si putand stabili o conexiune la Internet atat prin intermediul tehnologiilor 3G si HSDPA via operatorul mobil folosit, cat si cu ajutorul celei Wi-Fi, atunci cand se gaseste un hot spot, la o cafenea sau chiar pe o banca in parc. Spre deosebire de iPhone, Samsung F700 permite realizarea de apeluri telefonice video, precum si marirea capacitatii de memorie, cu ajutorul unui microSD card de 4GB. De mentionat ca navigatul pe Internet se face ca si de pe computer, deoarece browserul folosit are functionalitati full HTML.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.