Comisia de Jurisdictie a Consiliului National al Colegiului Medicilor din Romania a decis, joi, prin vot unanim, ca prof. dr. Ionel Sinescu si prof. dr. Dan Tulbure nu se fac vinovati - prin actele lor medicale, prin omisiuni sau pasivita


Comisia de Jurisdictie a Consiliului National al Colegiului Medicilor din Romania a decis, joi, prin vot unanim, ca prof. dr. Ionel Sinescu si prof. dr. Dan Tulbure nu se fac vinovati - prin actele lor medicale, prin omisiuni sau pasivitate si nici prin excese - de decesul pacientului lor, Prea Fericitul Patriarh Teoctist, care, de bunavoie si in deplina cunostinta, li s-a incredintat cunoscandu-si si apreciindu-si informat situatia medicala, precum si riscurile la care se expunea, informeaza Rompres. Presedintele Comisiei de Disciplina a Colegiului Medicilor din Romania, Gheorghe Borceanu, a precizat, intr-o conferinta de presa, ca decizia Comisiei a fost luata dupa ce au fost analizate expertizele a zece medici care au acelasi rang ca si cei doi care l-au operat pe Teoctist.

Membrii Comisiei, chirurgi si specialisti in terapie intensiva, sunt de parere ca Patriarhul Teoctist a murit in urma unui stop cardio-respirator, provocat de o complicatie aparuta din pricina tratamentului medicamentos.

Cei doi profesori care au condus operatia sunt chemati, vineri, la audieri, de Comisia Superioara de Disciplina a Colegiului Medicilor din Romania, pentru a li se expune concluziile specialistilor si pentru a li se solicita, la randul lor, un punct de vedere. Decizia acestei comisii nu va putea fi contestata decat in instanta.

Patriarhul a murit pe 30 iulie, la scurt timp dupa ce suferise o interventie chirurgicala la prostata la Spitalul Fundeni.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.