Cu greu au inceput sa rasara modificari in programele TV care ar anunta mult asteptata grila de toamna. In formate renovate, "resapate", reconditionate, ne intalnim cam cu aceleasi emisiuni. Aceeasi Marie cu alta palarie, cam asa arata grila de toamn
Cu greu au inceput sa rasara modificari in programele TV care ar anunta mult asteptata grila de toamna. In formate renovate, "resapate", reconditionate, ne intalnim cam cu aceleasi emisiuni. Aceeasi Marie cu alta palarie, cam asa arata grila de toamna produsa de majoritatea televiziunilor.


"Noutatea ar fi ca politicienii vor sa ia locul sarmanilor nostri actori si isi baga coada in emisiuni de divertisment. Ce cauta Gusa la 'Danutz SRL>>?".
Silvia Marutiu

O surpriza cu adevarat placuta ne-a oferit vineri, 5 octombrie, la ora 20.30, Antena 1, cu o proaspata editie a emisiunii "Geniali", dedicata unui junior, compozitorul Marius Moga. Tanarul a ajuns a fi selectat printre genialii artisti carora le este dedicat formatul emisiunii si pentru ca e poreclit, mai in gluma mai in serios, "micul Mozart". Pana dupa miezul noptii s-au perindat o sumedenie de invitati care l-au slavit pe "genialul" animator al muzicii noastre usoare. Evident ca emisiunea va fi relansata, retransmisa, redifuzata sub forma de serial. Pot sa ne placa sau sa ne displaca melodiile activului compozitor, emisiunea era insa, atractiva si cu profesionalism realizata, de la imagine, montaj, prezentare pana la decor si figuratie. Este o productie migalos lucrata, nu fusarit cum sunt majoritatea celor produse pe banda rulanta de "uzinele Lazarov". si "Geniali" este o inventie datorata lui Valeriu Lazarov, ce are garantat succesul din start, fiind o emisiune dedicata unor personalitati pretuite de marele public, unor vedete autentice.
In cazul "micului Mozart", ciudat, dar printre invitati
nu am zarit nici unul mai varstic din colegii sai in ale compozitiei, a aparut insa, tam-nisam
un politician, Cosmin Gusa.
Au inceput sa-si bage coada politicienii si in ograda divertismentului, ceea ce este dizgratios. Dupa o zi, duminica, pe acelasi individ, Cosmin Gusa, l-am vazut cantand, de asta data la TVR 1, postul public, la "Danutz SRL", emisiune de varietati, reluata, ca a avut concediu peste vara. Politicianul canta sau mai bine zis incerca sa cante, ca interpretarea sa era tare falsa, "Andri Popa", celebra melodie a formatiei Pheonix. Pacat ca a disparut din programul televiziunii publice "Teatru TV",
ca era capabil politicianul sa-l joace si pe Iago daca se monta "Othello". Cum era de asteptat, teatrul a fost programat doar vara ca sa umple grila gaunoasa a televiziunii publice pe care nu o prea intereseaza emisiuni din zona culturala.
z z Silvia Marutiu (e-mail): "(...) La televiziunile noastre toamna incepe in luna octombrie? Toata luna septembrie, toate televiziunile ne-au intoxicat cu programe anoste lipsite de noutati, dar s-au laudat cu grila de toamna. Abia in octombrie au inceput sa se strecoare asa zisele noutati, adica emisiuni vechi, reformulate. De exemplu, Antena 1 a lansat la apa iahtul de lux 'Geniali>>, o emisiune foarte buna, uitata, cat si 'Noaptea erorilor>> (...) Interesanta pare noutatea de la TVR 1, de vinerea, un fel de concurs de muzica populara in care sunt implicate vedete de muzica usoara sau din alte domenii (...) Ceva, ceva se mai misca la TVR in favoarea telespectatorilor (...)". Intr-adevar, postul public incearca sa-si mai scuture din praful care ii sufoca audienta. "O data-n viata" pare un format original, atractiv pentru multi privitori, deoarece imbina folclorul cu muzica usoara. Tot TVR 1 a reusit, de asta data la jurnalele informative, sa atraga atentia opiniei publice. Oricat de profesional si echidistant era "Jurnalul TV" nu beneficia de audienta suratelor cu pretentii nationale pentru ca nu se preocupa de crimele, violurile si accidentele cu care au reusit sa imbrobodeasca publicul televiziunile private. Profesionalismul a inceput sa convinga insa, incet-incet telespectatorii interesati de informatii utile. Un exemplu recent, filmuletul cu ministrii agriculturii de ieri si de azi, preocupati de tot felul de smenuri a starnit valuri de proteste din partea politicienilor, dar a aratat telespectatorilor adevarata lor fata. Ramane de vazut daca nu cumva distinsii alesi ai poporului suveran nu vor sanctiona postul public pentru curajul difuzarii filmuletului care le-a cam sifonat rau imaginea. La noi, totul e posibil! Cititoarea noastra ne intreba ce cauta Gusa la "Geniali", ii atragem atentia ca nu e singurul politician care s-a apucat de divertisment TV. La "Divertis Mall" a aparut si Elena Udrea. Repetam, la noi totul e posibil! Grupul Divertis a trecut de la "Strada Divertis" cu care a debutat la Antena 1, la "Divertis Parc", apoi la "Piata Divertis" si a ajuns la... Mall. Acum si-a marit "grupul" cu noi nume, plus un politician, dar i-a parasit din pacate, Gyuri Pascu si se cam simte aerul Antenei 1 care le cam influenteaza inspiratia. Intre timp s-a ivit o concurenta, "Mondenii", la Prima TV, care nu ilustreaza pamflete politice dar promit o evolutie spectaculoasa.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.