Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ii desemneaza, joi, pe cei cinci judecatori care vor face parte din Comisia speciala de la Cotroceni, instituita pentru analizarea sesizarilor cu privire la savarsirea unei

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ii desemneaza, joi, pe cei cinci judecatori care vor face parte din Comisia speciala de la Cotroceni, instituita pentru analizarea sesizarilor cu privire la savarsirea unei infractiuni in exercitiul functiei de catre membri ai Guvernului.
Purtatorul de cuvant al CSM, Cecilia Morariu, a precizat ca "CSM a centralizat, miercuri, candidaturile transmise de colegiile de conducere ale Curtilor de Apel, urmand ca Sectia pentru judecatori sa selecteze, in sedinta de joi, din totalul de 14 candidati, pe cei cinci membrii ai viitoarei comisii."
Caqndidatiui vor sustine interviuri in fata membrilor Sectiei pentru procurori a CSM, urmand ca acestia sa inainteze presedintelui Romaniei cele cinci propuneri.
Comisia este independenta, judecatorii fiind numiti pentru un mandat de trei ani, care nu poate fi reinnoit. Presedintele comisiei va ales de membri in prima sedinta dupa constituire.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.