PRM va initia o motiune de cenzura daca Executivul isi asuma raspunderea in Parlament pentru introducerea votului uninominal, a anuntat ieri vicepresedintele partidului, Lucian Bolcas. „In conditiile in care sunt demarate dezbaterile parlamenta
PRM va initia o motiune de cenzura daca Executivul isi asuma raspunderea in Parlament pentru introducerea votului uninominal, a anuntat ieri vicepresedintele partidului, Lucian Bolcas. „In conditiile in care sunt demarate dezbaterile parlamentare, asumarea raspunderii Guvernului apare, din punct de vedere constitutional, ca impunere a unei dictaturi a Guvernului la santajul prezidential. PRM va folosi toate armele luptei parlamentare, democratice, pentru a impiedica acest derapaj constitutional, ajungand pana la posibilitatea de a discuta si cu alte partide sa declansam o motiune de cenzura”, a declarat miercuri Lucian Bolcas.
El a mai spus ca liderii PRM se vor consulta pentru eventuala depunere a unei motiuni de cenzura cu parlamentarii tuturor partidelor parlamentare si ca votul uninominal ca atare nu exista, ci ca exista mai multe forme ale alegerii individuale a candidatilor.
Totodata, Bolcas a mai afirmat ca intentia presedintelui Basescu de a convoca un referendum pentru introducerea votului uninominal reprezinta o „pretinsa amenintare, care este lipsita de obiect, de bun gust si de bun simt”, dar care are ca finalitate suprapunerea campaniilor electorale pentru europarlamentare si pentru referendum.
„Pentru ca la modificarea Constitutiei s-a marit mandatul prezidential, pentru a nu mai exista locomotive prezidentiale, se incearca aceste cotcarii, nici macar artificii judiciare, prin care, in evidenta lipsa a unor personalitati in PD care sa poata impulsiona acest partid, sa apara presedintele Basescu”, a conchis vicepresedintele PRM.
Presedintele Traian Basescu a adresat luni o scrisoare presedintelui Senatului si presedintelui Camerei Deputatilor, precum si liderilor partidelor parlamentare, in care acorda Parlamentului termen pana la 22 octombrie pentru a trimite la promulgare legea votului uninominal, precizand ca in caz contrar va emite decretul pentru referendum.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.