Aproximativ 31 de copii din satul Osoi, comuna Sinesti, judetul Iasi, au ajuns in spital cu diagnosticul hepatita virala de tip A, in ultimele doua luni. „Desi nu a fost vorba de o explozie de cazuri, ci de aparitia unui numar de cazuri inregi
Aproximativ 31 de copii din satul Osoi, comuna Sinesti, judetul Iasi, au ajuns in spital cu diagnosticul hepatita virala de tip A, in ultimele doua luni. „Desi nu a fost vorba de o explozie de cazuri, ci de aparitia unui numar de cazuri inregistrate in timp, fenomenul a atras atentia specialistilor. Factorii care au influentat aparitia unui numar atat de mare de cazuri de hepatita de tip A sunt conditiile precare de igiena si lipsa apei curente“, a declarat dr. Elena Duca, medic epidemiolog in cadrul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Iasi. Ea a declarat ca masurile luate de inspectori au fost, pana in prezent, monitorizarea surselor de apa, a obiectivelor de alimentatie publica, precum si dezinfectarea fantanilor. La randul sau, directorul general al ASP Iasi, dr.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.