Pugilistul Lucian Bute crede ca este foarte aproape de a-si realiza visul si este increzator in faptul ca va reusi sa-l invinga pe columbianul Alejandro Berrio, in meciul pentru titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, care va avea l
Pugilistul Lucian Bute crede ca este foarte aproape de a-si realiza visul si este increzator in faptul ca va reusi sa-l invinga pe columbianul Alejandro Berrio, in meciul pentru titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, care va avea loc la sfarsitul acestei saptamani la Montreal. Dupa 19 victorii la profesionisti, dintre care 16 inainte de limita, Lucian Bute ("Mr. Knockout") si-a format o imagine de invincibil la nivelul IBF. Totusi, columbianul Alejandro Berrio este detinatorul titlului mondial, iar dupa 26 de victorii la profesionisti, dintre care 25 prin knockout, este o amenintare reala pentru statistica ireprosabila a romanului.
In ciuda carierei stralucite a campionului, Bute este increzator in sansele sale: "Berrio este un boxer foarte dur. Cu siguranta este cel mai greu adversar pentru ca, in momentul de fata, este detinatorul centurii mondiale, dar promit tuturor ca la ora meciului o sa fiu in cea mai buna forma si o sa aduc centura mondiala in Romania". La 27 de ani, Bute a fost plasat de catre "The Ring Magazine", cea mai cunoscuta revista din lume in domeniul boxului, pe locul 4 la categoria supermijlocie.
"Sunt aproape de obiectivul meu. Vineri seara (n.r. - sambata dimineata in Romania) veti vedea un nou campion mondial. Important este sa castig aceasta lupta, indiferent ca este prin KO, prin decizie la limita sau altcumva. Vreau sa castig! Sunt concentrat sa ma impun in fiecare runda. Este planul meu de meci", a declarat Bute, constient ca meciul este cea mai mare provocare a carierei lui. "Sunt pregatit pentru un meci dificil, mai ales ca intalnesc un pugilist bun, care are 10 ani de experienta. Am urmarit pe video meciul sau pentru titlul mondial cu Stieglitz. Loveste puternic cu ambele maini si isi schimba mereu pozitia", a afirmat Bute.
Antrenorul Stephane Larouche a precizat ca Bute a beneficiat de acelasi staff tehnic ca si Eric Lucas, atunci cand acesta si-a aparat titlul. "Lucian a impresionat mereu prin dorinta sa de munca, prin seriozitatea sa. Pregatirea pentru acest meci a fost impecabila. A disputat 143 de runde de antrenament, impotriva unor adversari de calitate. Nu exista nici o indoiala ca Bute este un pugilist mai complet. Berrio vrea ca meciul sa se dispute intr-o cabina telefonica, pentru ca ar fi un spectacol frumos, dar ar avea si el mai multe sanse de castig. In timpul meciului, Lucian va trebui sa fie alert, activ, sa-l destabilizeze pe Berrio", a spus Larouche.
Meciul este primul de titlu mondial care se disputa la Montreal dupa ce Eric Lucas si-a aparat cu succes titlul in fata lui Omar Sheika, la 6 septembrie 2002, la Centre Bell. Lucas, in prezent patron la Interbox, considera ca este un moment important pentru compania sa. "Cand am preluat Interbox, in 2004, mi-am stabilit un obiectiv: sa avem un alt meci de titlu mondial la Montreal. Mizasem deja pe Lucian Bute si nu am gresit", a comentat Lucas.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.