>> Judecatorii Curtii de Apel Constanta au pus in libertate doi indivizi acuzati de inselaciune grava.
>> Restul grupului, format din cinci persoane, ramane dupa gratii.
>> Toti au fost arestati pentru ca au falsificat acte cu ajutorul caro
>> Judecatorii Curtii de Apel Constanta au pus in libertate doi indivizi acuzati de inselaciune grava.
>> Restul grupului, format din cinci persoane, ramane dupa gratii.
>> Toti au fost arestati pentru ca au falsificat acte cu ajutorul carora au extras din banca 350.000 de euro.


Curtea de Apel Constanta s-a pronuntat ieri, in sedinta publica, in cazul celor sapte persoane acuzate de savarsirea infractiunii de inselaciune cu consecinte deosebit de grave. Elefter Marin, Petrisor Ionita, Luminita Dumitru, Paul Bratu, Valentin Abibula, Florian Marin si Andrei Kiss au contestat decizia instantei Tribunalului Constanta de a-i tine in continuare in arest preventiv si au cerut judecatorilor de la Curtea de Apel sa ii puna in libertate. Avocatii inculpatilor au invocat anumite vicii de procedura, s-au legat de faptul ca masura arestarii preventive a expirat de pe data de 11 octombrie, ca ancheta trebuia efectuata de catre procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta, si nu de cei de la DIICOT. Intr-un final, magistratii instantei superioare constantene au hotarat sa respinga recursul a cinci dintre inculpati si sa il admita pentru doi. Potrivit anchetatorilor, in vara anului 2007, inculpatii au falsificat mai multe acte si au scos din conturile bancare ale unor persoane reale suma de 350.000 de euro. Procurorii de la DIICOT Constanta si politistii de la Crima Organizata i-au filat timp de o luna si i-au prins in momentul in care se pregateau sa mai ia din banca peste 900.000 de euro. Unii dintre ei aveau rolul de a coordona activitatea infractionala, in vreme ce altii doar executau ordinele.
SPECIALISTUL
>> InterdicTie de a parasi Tara

"Instanta respinge ca nefondat recursul declarat de recurentii Elefter Marin, Luminita Dumitru, Paul Bratu, Valentin Abibula si Andrei Kiss si admite recursul formulat de Petrisor Ionita si Florian Marin. In consecinta, instanta dispune inlocuirea masurii arestarii preventive a celor doi inculpati cu obligarea de a nu parasi tara pe o perioada de 30 de zile si le pune in vedere ca trebuie sa se prezinte ori de cate ori este nevoie la ofiterul de supraveghere. Vor fi pusi de indata in libertate, daca nu sunt arestati sau retinuti in alta cauza!"

Judecator Marius Epure


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.