Daniel Surulescu, directorul general al Companiei Nationale a Huilei (CNH) Petrosani, impreuna cu alte persoane din conducerea CNH, este cercetat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) sub aspectul savarsirii unor infractiuni conexe fap
Daniel Surulescu, directorul general al Companiei Nationale a Huilei (CNH) Petrosani, impreuna cu alte persoane din conducerea CNH, este cercetat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) sub aspectul savarsirii unor infractiuni conexe faptelor de coruptie. Posibilele infractiuni au fost descoperite, in urma unui control, de inspectorii de la Camera de Conturi Hunedoara. Potrivit directorului institutiei, Danciu Roman, este vorba despre mai multe nereguli in derularea investitiei - de 8 milioane de euro - de la Exploatarea Miniera Lupeni, privind achizitionarea si montarea unui complex mecanizat, de catre firma poloneza Kopex. Roman spune ca cel putin doua dintre nereguli sunt de natura penala, respectiv declansarea procedurii de achizitie publica fara identificarea sursei de finantare si majorarea contractului initial cu 400.000 de euro pentru achizitionarea unor piese de schimb, pentru perioada de postgarantie, fara organizarea unei licitatii. Reprezentantii Camerei de Conturi Hunedoara au inaintat dosarul Parchetului de pe langa Judecatoria Petrosani, care si-a declinat competenta in favoarea DNA. "Dosarul a fost trimis la DNA deoarece este vorba despre infractiuni conexe faptelor de coruptie. Nu este vorba despre infractiunea de coruptie clasica, ci sunt mai mult infractiuni de natura economica, dar care sunt asimilate faptelor de coruptie", a declarat procurorul Dumitru Ilinca, purtator de cuvant al Parchetului Petrosani.
Conducerea unitatilor miniere subordonate CNH s-a mai aflat in fata unor acuzatii ale presei dupa ce s-a dovedit ca a cheltuit, in cursul anului trecut, aproape 90.000 de euro pe deplasarile in tara si strainatate. Presa a relatat, in luna ianuarie a acestui an, ca directorii CNH au facut in anul 2006 deplasari lunare in strainatate si au clasificat cheltuielile la categoria "secrete de serviciu", in baza unei decizii a companiei din 2004. Numai la sfarsitul anului trecut aproape toti directorii din cadrul CNH, in frunte cu directorul general Daniel Surulescu, au mers "in interes de serviciu" in Polonia, Franta, Germania, Estonia sau Elvetia.
Daniel Surulescu ar fi trebuit sa candideze la postul de primar al orasului Petrosani din partea PNL, dar organizatia locala nu i-a mai acordat sprijinul dupa ce impotriva acestuia a fost depusa o plangere penala la DNA de catre prefectul judetului Hunedoara.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.